fbpx

Pieter Kuijpers

Business Consultant

Mijn Bachelor ICT heb ik gevolgd aan de HAN – profiel Infrastructure & Security Management- en verrijkt met een minor HRM voor leidinggevende. Techniek (denk aan netwerken opzetten en ethisch hacken) en management (denk aan organisatiekunde en projectmanagement) staan centraal in deze opleiding. Deze combinatie maakt dat ik vanuit verschillende perspectieven tegen een vraagstuk als informatiebeveiliging aan kan kijken. Mijn kracht is een beleid te brengen wat past bij de organisatie én haar cultuur.  Een beleid dat gedragen wordt een beleid waar iedereen achter staat.

“Less is more” is de basis van mijn aanpak. Een aanpak die BMGRIP goed past. Wat ik vaak zie gebeuren is dat bedrijven regels verzinnen met de gedachte dat ‘dat’ beter lijkt tijdens een audit. Wat is het resultaat? Bedrijven worden bureaucratisch, beleid wordt langdradig, oninteressant en eindigt ergens onderin de kast. En de auditor? Die heeft alleen maar meer lastige vragen waar je geen antwoord op kunt geven. Een beter alternatief is kort, bondig en volledig kloppend beleid. Beleid dat de gewenste cultuur alleen maar versterkt en niet om zeep helpt.

Mijn motto is ‘grip geeft rust’. Wat neemt de zorgen rondom informatiebeveiliging direct weg? En dan hoor ik u denken, is het wegnemen van die zorg enorm veel werk? Nee, informatiebeveiliging draait wat mij betreft niet om een “Fort Knox” bouwen maar om grip te krijgen op risico’s. Hoe goed de beveiliging ook is, er kan altijd iets onverwachts gebeuren. Met de juiste maatregelen weet je als organisatie in elke situatie wat er moet gebeuren en los je problemen direct op. Als je daar ook nog eens van leert, dan heb je grip en kun je genieten van de rust.